8 Temmuz 2014 Salı

Home made tartelette


Uzun bir aradan sonra merhaba,
Sizinle severek yaptığım bir tarifi oaylaşmak istedim. Hem çok kolay hem de gerçekten çok lezzetli oluyor...

Taban için:
2 paket eti burçak bisküvi
1 su bardağı badem
50gr margarin
3 yemek kaşığı süt

Krema için:
1yumurta sarısı ( her yerde iki yazıyordu ama kokmasın diye ben bir koyuyorum)
1,5 çay bardağı şeker
1/2lt süt ( biraz daha kıvamlı olsun isterseniz süt miktarını azaltabilirsiniz 400cc gibi)
200gr labne peynir
1 paket vanilya

İsterseniz servis için meyve şöleni sosu ( carte do'r sanırım markası. )

Yapılışı:
Bisküviyi un kıvamına gelene kadar robottan geçirip bir kaba altarın. Aynı şekilde bademleride robottan geçirin,ancak bunlar biraz kalın olabilir.( isteğe bağlı) bademleri de kaba altarın. Oda sıcaklığındaki yağı ve sütü katarak yoğurın. Kalıpları yaplayıp içlerine sıkıca yerleştirin. Önceden 160'C ısıttığıız fırında kızarada kadar pişirin. Daha sonra alıp soğumaya bırakın. 

Taban soğurken krema için yumurtanın sarısını bir kaba koyun. Şekeri ve sütü de katıp karıştırın. İki yemek kaşığı um ilave edip ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. 
Ocaktan alınca içine labne peyniri be vanilyayı koyarak karıştırın. Kremanız hazır. 

Son işlem olarak krema biraz soğuduktan sonra tabanın üstüne koyarak üstünü çilek, muz... Gibi mevsim meyveleriyle süsleyenilirsiniz. 

Servis önerisi: yazın özellikle bir top dondurma ve tabağın kenarına meyve sosu damlatarak servis yapabilirsiniz. Meyveli sosunuz yok ise çilek reçeli ilede servis yapılabir...

AFİYET OLSUN...